Kedves állatbarát!

Kérjük,
támogassa alapítványunkat
adója 1%-ával!
Adószám: 18042182-1-42


Bandi 2016.05.25.-én született, main coon/ perzsa keverék, kan kiscsillag!
Nagyon szelíd, kisfiam legjobb barátja, szeme fénye.
2016.11.22.-én 11 órakor láttuk utoljára Aranyhegyen (3. kerület) az Iglice utcában.

..................................................................

ELVESZETT, KERESIK!

 2015.11.27- én, szombaton a Budapest XVII.  kerület  
Rákoskert Árkádos utcai  otthonából ELŰNT
BAJSZI A CICÁNK.... 
5 hónapos ivaros kandúr, benti, cicus..
ismertető jele, hogy a hasán Övszer ű vörös folt látható,
valamint a bal oldali pofazacskóján élénk vörös folt látható.
Chipelve nincs. Ha valaki látta vagy befogadta kérem hívjon,
5 éves kisgazdájával nagyon várjuk haza..   
Szegedi Nikolett 06/20-409-78-58
 A  MEGTALÁLÓNAK 20 EZER FORINT
JUTALMAT AJÁNLUNK FEL

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Elveszett cica, nagyon keresi gazdája!
Elveszés napja: 2014.09.25
Helye: Budapest, XII ker A cica egy szürke tigrismintás, cirmos....

http://gallery.site.hu/d/24244410-1/703262165_Wici_ELTUNT.pdf

-----------------------------------------------------------------------------------------

Elveszett ! 2014.05.08.-án, este 20-.30 órakkor megszökött a képen látható macska Budapest V.ker Mérleg utcából!  Gazdái nagyon szeretnék visszakapni!
Elérhetőségük:    Dagdelen Emrah  06-30/484-0765
Kérjük aki látta, vagy befogadta hívja a fenti számot.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

XXII ker-i rossz tartás- Kutyák

A képeken Bp XXII ker-i Nagytétényi kutyák láthatók, amelyek a XXII.kerületi hatóság szerint teljesen rendben vannak tartva.
Akkor minek is a hatóság ha nem csinálnak semmit? Ha nem veszik figyelembe az Állatvédelmi Törvény szerinti előírást, miszerint a gazda köteles az állat jól létét biztosítani a megfelelő tartással.
A hatóság szerint ez a megfelelő tartás!!!
Lehet hogy le kellet volna írni, hogy mi is a megfelelő tartás?

----------------------------------------------------------------------------------------------FELHÍVÁS ÁLLATSZERETŐ EMBERTÁRSAINK FELÉ

A képen látható cicákat egy mélyszegénységben élő állatszerető nő gondozza egy budapesti udvar hátsó részében. Több anyacica van, (6), amelyeket ivartalanítani kell sűrgősen, mert van amelyik újból vemhes.  Jelenleg 6 pici kölyök van, amelyekből 4 picit sikerült gazdihoz juttatni.
Alapítványunk anyagi helyzete nem mondható jónak, ezért ha valaki esetleg tud az ivartalanítási költségben segíteni, nagyon megköszönjük.
Az összeget bármelyik Raiffeisen  Bank fiókba a nevünkre befizetheti, vagy átutalhatja. A nagy cicák élelmezési fenntartásában a jövőben tovább  segítjük az állatbarátot. De a cicák  örökbe fogadhatók, mert nagyon szelídek és emberhez szokottak, habár elég mostoha körülmények között élnek főleg téli hónapokban. De ezen is megpróbálunk segíteni, hogy búvó helyük legyen.


KISÁLLATMENHELY ALAPÍTVÁNY
Segítsen, hogy mi is segíthessünk,
az szja 1%-ának felajánlásával!

ADÓSZÁMUNK:     18042182-1-42
Számlaszámunk:  12011409-00116883-00100006

                                                                                         
További képek megtekinthetők itt

 

Rólunk
 

Alapítványunk nem altat sem kutyát sem macskát, ezért igen csak sokan vannak idős kis árva állataink. Öreg kutyáink fotói itt láthatók. Mindegyik már 8 éven túl van, de pld  fekete ősz bajuszú Komika 12 éves, a spicc keverék Ricsi 15-ik évében van. Minden kényelemet  próbálunk részükre biztosítani. Nagyon hozzánk nőttek és  szintén a kutyusok is ragaszkodóak és hálásak minden simogatásért, s igénylik is. Szeretnénk továbbra is teljes mértékben az ellátásukat biztosítani, mely egyre nehezebb. Teljes mértékben az állampolgári adományok teszik lehetővé a fennmaradásunkat, ezért kérjük hogy aki úgy gondolja hogy egy picit is segíteni szeretne állatainknak úgy köszönettel vesszük akár tárgyi adományaikat (konzerv, száraz táp, főzni való tészta, rizs )akár pénzbeli támogatásukat, mely összeg bármelyik bankban befizethető számunkra. Minden segítséget köszönettel veszünk az árva állataink fenntartása érdekében.
Mi ne kapunk fizetést sem tiszteletdíjat, csak az állatgondozó  kap képletes  munkabért, aki az állatotthon egyik épületében lakik s, igy felügyelet alatt vannak az állatok éjjel-nappal.
Szükség van az Önök segítségükre.


KISÁLLATMENHELY ALAPÍTVÁNY
Segítsen, hogy mi is segíthessünk,
az szja 1%-ának felajánlásával!
ADÓSZÁMUNK: 18042182-1-42
SZÁMLASZÁMUNK: 12011409-00116883-00100006
HONLAPUNK: http://kisallatmenhely.uw.hu

Idős kutyusaink képeiből:
További képeik:  Itt megtekinthetőek

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Kérjük...
ha teheti támogassa a cicák és kutyusok ellátását konzervek, tápok, hústermékek adományozásával!
A jelentkezést a +36-30-406-1961 telefonszámra várjuk köszönettel. Oldalunk jelenleg folyamatos frissítés alatt áll, ezért nemsokára felkerül összes pártfogoltunk, ami közel 100 cicát és több, mint 30 kutyust jelent. Érdemes a közeljövoben újra ellátogatni hozzánk, ha a most fent levo állatainkból nem találná meg az Önnek legszimpatikusabb kis kedvencet.  

KISÁLLATMENHELY ALAPÍTVÁNY
Segítsen, hogy mi is segíthessünk,
az szja 1%-ának felajánlásával!
ADÓSZÁMUNK: 18042182-1-42
SZÁMLASZÁMUNK: 12011409-00116883-00100006
HONLAPUNK: http://kisallatmenhely.uw.hu

 

ELVESZETT  SACI cica!
    2012 Május 1-én a XIII. kerületből elveszett Saci, egy hat éves, ivartalanított, közepes termetű, rövid szőrű, trikolór színű cica lányka. Hátán, nyakán vannak vöröses foltjai is. " Fekete folt a két szem környékén, a tarkónál rövidre vágott szőr rózsaszínes kenőccsel bekenve."   Gazdi elérhetősége: 0670-571-4279,   nkeszthelyi@gmail.com

 

E L V E S Z E T T  !!!!


Eltűnt a XVIII  kerületből  ivartalanított nőstény  kettő éves cica, a gazdija keresi, mert nagyon  hiányzik a számára. Kérjük aki látja vagy tudja hogy hol van, vagy esetleg be is fogadta, ezt a bűbájos gyönyörű cicalányt  aki Bogyo névre hallgat írjon,  vagy  hívjon fel bennünket.  Telefon   06/30-406-1961

                                                                            
További képei

 

Válasz a http://helyitema.hu    2012.07.25-i cikkére (6.old)


Tisztelt Szerkesztőség !

2012 július 25-i lapukban megjelent egy cikk mely szerint “ Mit keres a  macska a homokozóban?” Igen nagyon sok gondot jelent, hogy az emberi felelőtlenségből nagyon sok macska mama, a kis kölykeivel, vagy maga a felnőtt macska  kikerül az utcára.  Először talán az emberek fejében kellene rendet rakni a felelős állat tartás tekintetében. Számtalan esetben a  meggondolatlanul vesznek vagy szereznek be kicsi macskát, vagy kutyát, de lehet az vadász- görény is, majd miután megunták kidobják parkokba utcákra erdőkbe. Nem gondolják végig, hogy a macska élete 18-20 év, a macska egy évben háromszor is kölykezhet, amennyiben a felelőtlen gazdi nem ivartalanítja, hogy megakadályozza a túl szaporodást, egy egy alkalom 3-6 kismacska világra jöttét eredményezi. Ugyan ez van a kutyáknál,igaz egy évben csak kétszer, de egy egy alom 6- 12 kiskutyát eredményez. A kutyák élet tartama 10-14 év.

Mi állatvédők, számtalan esetben ingyen minden fizetés és tiszteletdíj nélkül dolgozunk az állatok iránti aggodalomtól vezérelve, de sajnos képtelenség mindenkis állatot megmenteni.Ezért minden esetben kérjük a gazdikat, hogy feltétlenül ivartalanítsák az állatot, mert nem az a megoldás, hogy kidobjuk , bedobjuk a kis ártatlan állatot, ezzel számtalan esetben az éhezésre szenvedésre, betegségre és végső soron talán nyomorúságos halálra is ítéljük.

Az állatvédők képtelenek minden megunt és kidobott kis állatot befogadni. Mindenképen a felelős állattartásra mutatás nevelés lenne szükséges, valamint aki szándékosan kidobja az állatát, komolyabb büntetés kiszabása lenne szükséges. Talán bizony nem a jószándéku embereket kell büntetni,  akik végső soron az éhenhalástól kívánják megmenteni, a szerencsétlen menekülő kisállatokat, hanem azokat akik kidobták és ezzel ezt az állapotot idézték elő. Nem utolsó sorban  megfelelő feltételeket is biztosítani  kellene ezeknek az állaltoknak az elhelyezésére, mert az nincs,  nem kóbor állatok, hanem árva kidobott szerencsétlen kis állatok amelyek segítségre szorulnak, hisz közös otthonunk a Föld velük. Talán  nem örökösen a bírságolásba kell kiindulni, hanem a megoldást kell megtalálni. Igaz bírságolni a legkönnyebb az egész országot állandóan bírságoljuk, hol ezért hol azért, de megoldás az nem jut eszébe senkinek. Szomorú. A fent leírtak akár meg is jelenthet lapukba egy  olvasó észrevétele, vagy egy állatvédő szervezet hozzá szólása alapján.

Üdvözlettel:   Szalay Béláné    kuratórium elnöke

 

FELHÍVÁS!


Kisállatmenhely Alapítvány kéri, ha valakinek  használaton kívüli  működőképes  tárcsás mosógépe van, ne dobja ki hanem adja oda számunkra. Állatotthonunkba lenne rá szükség.  Értesítés esetén érte megyünk. 
Elérhetőségünk   06-30-406-1961


A PAPI HIVATÁS ÉS AZ ÁLLATOK!

Alapítványunk hosszú évek óta az emberi felelőtlenségből utcára kerülő macskák életén is próbál erejéhez mérten segíteni, megakadályozni a további szaporodást az éhezésre, nyomorra,  betegségre, szenvedésre. Igy tettük ezt  Zuglóban is a Bosnyák u-i papi rezidenciára bekeveredet árva kis állatok érdekében is. Befogtuk, ivartalanítattuk s amelyek már elvadultak, vissza helyeztük az élőhelyükre. Az akkori plébánia vezető tiszteletes annyira megbízott bennünk, hogy szabad bejárásunk volt a plébánia kertjébe, ahol is hátul a bokrok mögött kialakíthattuk a macskák etetőhelyét, amely hosszú évek során működött is. Nemrég a zuglói önkormányzat a Bosnyák utcában  lebontott kettő, többlakásos  ingatlant és legyalulták a területet, de nagyon  sok macskát az onnan elköltözök nem vittek magukkal, amelyek gondozása, ivartalanítása szintén a mi nyakunkba szakadt. Amelyek elfogadtak bennünket azokat elvittük, de amelyek nem, ivartalanítás után vissza lettek téve. Mivel a papi laktól  három ingatlannal arrébb volt csak a legyalult terület, a cicák átjártak oda enni. Mondanunk sem kell hogy az önkormányzat nem segíti az állatvédő tevékenységünket, a pályázatunkra  egy fillér támogatást sem kaptunk. 

Időközben az idős plébánia vezető  tiszteletes elhunyt. Más lett a plébánia vezető. Nem azonnal, de 8 hónap múlva minden előzetes figyelmeztetés nélkül lecserélték a kapuzárat, ezzel egy időben kitették az etető házat is. Más lehetőséget kerestünk a megszokott hely helyett az etetésre. Találtunk is, hiszen a papi-kert hátsó része más ingatlannal határos, ezért a drót kerítés alatt áttéve etettük tovább a megszokott helyen a cicákat, minden este. A hátráltatásunknak ezután sem lett vége. Amikor tehették eldobálták az etetésre használt műanyag edényeket, hogy se száraz tápot, se vizet, se konzervet vagy más egyéb enni valót ne tehessünk ki sőt, kitettek több példányban  egy  szöveget, amely  szerint mérget helyeztek ki. Ezzel veszélyeztették sok kis állat, a sünik , a fekete rigók életét is, mivel nagyon sok süni is járt ezen a helyen és fekete rigók is kaparásztak a bokrok alatt.  
Megkerestük a vezető tiszteletest, s közöltük, hogy ez a mérgezéses eljárás veszélyes a többi kis állatra is,. Ennek következtében a papírt eltüntették.

Hogy az etetést végleg megakadályozzák új drót kerítést csináltattak, de úgy hogy az alját teljes mértékben lecsavarozták, hogy a CICÁK  még véletlenül se kaphassanak a megszokott helyükön, a kerítésen alulról áttéve élelmet. Ez a lecsavarozás húsvét előtt történt.
Milyen pap is ez a plébános, hogy is van az hogy ő Isten szolgálja? 
Mit is prédikál, amikor teljes mértékben a saját önzésének él, sajnálja az állatoktól a megélhetés lehetőségét.? 
Mire neveli a gyerekeket? Önzésre, állat üldözésre, erőszakra, mert én vagyok a hatalom s az van amit én akarok stb? Egyáltalán tényleg Isten szolgája, vagy csak a hatalom és a nép szédítése, valamint a saját jólétének érdeke amit figyelembe vesz? 
Sajnos állatvédői társaink is több esetben is tapasztaltak hasonló anomáliát az egyházi emberek részéről. Holott az Isten az emberek örömére teremtette az állatokat, és a Föld közös otthonunk! S ha már vannak állatok is, szintén vannak jogaik is!  Úgy gondoljuk, hogy aki az állatokkal nem bánik megfelelően az az embertársait is bántalmazza, egy-kettő megöli,  belerúg. stb.
Talán az Isten szolgáinak mondott embereknek példát illene mutatni és nem üldözni az állatokat!


 

Kedves Állatkedvelő Társaink !

Alapítványunk nagy az Önök szja 1 %-os felajánlásával ,valamint az Angol Királyi Állatvédő Társaság segítségével 2000 évben  megvásárolt egy területet és létre hozta nagy nehézségek árán az átmeneti kutya otthont. Azért nehézségek, mert a vállakózók ugyan csak nagyon sok anyaggal és fel vett előleggel gátlástalanul  megkárosították az állatokat. Bíróság útján csak egy töredékét tudtuk végrehajtás formájában vissza szerezni évek  során. Ugyan a kutyaotthonunk  mellet lévő ingatlan ami hobbi teleknek számit, egy Romániából áttelepedet  magyarnak mondott házaspár tartózkodik, ahol is a férj teljes mértékben  akna munkát folytat az árva kutyáink ellen. Szétvágta a drót kerítést, valamint a Romániából át jövő barátaival ivó partit rendez, majd a kerítésünk mellett négykézláb ugatva  zavarják az állataink nyugalmát. S teszik ezt büntetlenül. A csökkenő szja felajánlások nem tették lehetővé, hogy egy macskaotthont is létrehozzunk, pedig nagy szükség lenne rá. Jelenleg igy is közel 100 macska van a gondozásunkban, ami egyre problémásabb, mivel önkénteseinknél vannak. Pici korukba nem kerülnek gazdihoz, akkor életük végéig - ami közel 16-20 év - önkénteseinknél élnek. Szeretnénk, illetve igen nagy szükség lenne a macskaotthon létrehozására, ezért kérjük Önöket, ha tudnak Budapest vonzáskörzetében, vagy Budapest nem frekventált kerületeiben egy erre alkalmas kertes ingatlant, segítsenek ennek a létrehozásában.  Sajnos a  kormány  valamint az Önkormányzatok hosszú évek megkeresése ellenére nem segítenek, még anyagilag sem, a pályázatok útján, hol ott ez állami feladat lenne. De mindent áthárítanak az egyetlen sintér telepre. A kis szerencsétlen árva állatok érdekében várjuk az önök segítségét.

 

GAZDÁT KERES!

Telepiek
ADMIN